Keress egy receptre, vagy összetevőre

ISTENI SÜTŐPOROS KUGLÓF KATITÓL


Vendégposzt következik. Meglátogatott E. Kati barátnőm Nürnbergből. Tőle kaptam ezt a szuper kuglóf receptet, ami nagyon népszerű az ismeretségi körében. Szép, finom, és egyszerű.
Hamar kiszárad, frissen fogyasszuk, vagy nagyon alaposan csomagoljuk el.
Köszi Kati a finom receptet és a fotókat a kész kuglófokról! 💜

Hozzávalók nagy kuglófformához (kisebb méretűhöz felezzük):

1 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaó
400 g liszt
8 tojás
500 g kristálycukor
2 dl tej
2 dl olaj

kis méretű formához:


1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó, szitálva
200 g liszt
4 tojás
250 g kristálycukor
1 dl tej
1 dl olaj


A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot és a tojás sárgákat habosra kikeverjük, hozzáadjuk a folyadékokat- a tejet és olajat. A lisztet és a habot hozzáadagoljuk 2x-re. Zsírozott, lisztezett kuglófformába öntjük a felét, a másik felébe kakaót szitálunk, összeforgatjuk, ráöntjük a fehér masszára. Előmelegített sütőben 80 percig sütjük 150C (!) fokon. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, átsült-e. 

Katikám írta:
"Vicuskám, örülök hogy a kuglófom felkeltette az érdeklődésedet és a blogodban is helyet kapott! Köszönöm szépen. Annyit fűznék hozzá, hogy ez a kuglóf egy nagyon vékonyfalú jénai formában sült és fele mennyiségű hozzávalókból (4 tojás, stb.. ) Bízom benne, hogy sokan megsütik majd... Én mindig sikert aratok vele!"

Mivel mestere vagy a finom süteményeknek, biztos vagyok a sikerében 😘 ! Köszönöm!! Azért írtam a dupla adagot, mert nekem nagy formám van. A receptben említem is, hogy kis formához felezni kell a mennyiséget.



Nagy méretű, a dupla adagból:




Kis méretű, fél adagból (4 tojásból):




Joghurtos kuglóf

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
20 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja,
3 tojás,
2 és fél dl joghurt,
ízlés szerint mazsola, vagy, darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula, egyéb…
Elkészítése: a margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéjat, a tojásokat. a lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet - és joghurtot keverek a masszához, míg az összes hozzávaló belekerül.
Egy kuglófformát kivajazok, zsemlemorzsázok, és ebben 1 órát kell sütni kb. 160 - 170 fokon.

Nagyon finom és sokáig puha és omlós marad a joghurttól! Érdemes kipróbálni!
Recept: Amarillisz



Facebookon is követhetőek a receptjeim :)

vicuska13.blogspot.hu

8 megjegyzés:

marisz57 írta...

Könyvjelző a recepthez! Ez nekem is nagyon tetszik, egyszer sort kerítek rá! :)

Vicuska írta...

Az eredeti receptben csokoládédarát is tettek bele, de az már Kati szerint és nekem is ez a véleményem, felesleges. Felverted, kikeverted ééés már sül is!

Éva írta...

Nagyon szép és igen finom lehet!

Vicuska írta...

Nagyon szép lett és finom :)

Katalin írta...

Nagyon szép kuglóf! De gondolom ez sehol sem szárad meg, mert amilyen finomnak néz ki, biztos hamar elfogy :-)

Vicuska írta...

Az igaz!!! :)

teller-cake írta...

Meggyőző a fotó, szívesen kiprobalom én is.

Vicuska írta...

Örülök, hogy meggyőzött, biztos siker lesz, meglátod.

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők